Web Tasarımda Yazılım Entegrasyonu


Web Tasarımda Yazılım Entegrasyonu

Geçen makalemizde sizlere tasarıma başlamadan önce web tasarımda kullanacağınız renkleri nasıl seçeceğiniz hakkında uzun uzun bilgi vermiştik. Renklerin seçimi ve uyumu tamamen müşteriyi siteye bağlayan önemli etkenlerden biridir. Renkler insanları her alanda etkilediği gibi bir web sitesine de girdiğinde müşteriyi olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Örneğin web sitesi bir ticari web sitesi ise bu web sitesinde insanın iştahını arttıracak renkler kullanılmalıdır. Bu renklerin çoğunu ve kombinler geçtiğimiz makalemizde vermiş. Kırmızı, sarı veya açık mavi gibi renkler müşteriyi etkileyecek ve alışveriş yapma isteğini olumlu yönde etkileyecektir. Sitenize göre tasarımı yaptığınızı farz edip size bu makalemde tasarımı nasıl siteye bütünleşmiş edeceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Web tasarım için genelde tasarımcılar hep photoshop yâda adobe illistratör kullanmayı tercih ederler. Adobe programları olmasaydı gerçekten web tasarımcıların hali zordu diyebiliriz bu konuda. Photoshop gibi bir programda istediğiniz her türlü butonu veya tasarımı yapabileceğiniz yüzlerce özellik ve renk seçeneği bulunu bunlarla sitenizi genelde tasarlarken boyutlarını en olarak 128 seçmeniz idealdir o düzene göre tasarım yapmanızı öneririm. Bu tasarımı yaparken de aklınızda nasıl bir tasarım olacağı ne işe yarayacağı tasarımda neyi hedeflediğinizi belirlerseniz çok başarılı tasarımlar çıkartacaksınız. Tasarımı bir programda yaptınız her şey tamam artık bunu web tasarımcı bölümünde bir web sitesine giydirmeniz gerek. Web sitelerinin görsel kodlaması CSS ve HTML dilleriyle yapılır. Bu yapılırken html div özelliği kullanmanızı tavsiye ederim tablo kullanmak artık çoğu web tasarımcıya göre çağ dışı kalmış olarak nitelendirilir. Öncelikle Frontpage yâda ben HTML konusunda uzmanım diyorsanız notped kullanabilirsiniz. Kodlardan çok bahsetmeyeceğim sadece ana mantıklar üzerinden ilerleyeceğim. PSD olarak çıkarttığınız tasarımı bölmeniz gerekmektedir. Bunu butonlar arka plan ve çerçeveler olarak üç bölümde bir resim klasörüne kaydedin. Tabi her zaman PSD olarak çizdiğiniz tasarım yetersiz olacaktır. Sadece oradaki örnek çizimdir siz mesela orada bir tane giriş butonu tasarladıysanız bunu diğer butonlara da uyarlayacaksınız. Onun için o PSD klasörlerini hiçbir zaman kaybetmeyin. Örnek olarak boş bir çerçeve ve buton çizin ve bunu kullanacağınız yere göre düzenleyin. Mesela form alanına çizdiğiniz bir butonun arka planını şeffaf yaparsanız bu form alanında siyah olarak görünecektir bundan dolayı kenarları yuvarlak olan bir buton tasarladıysanız ya onun tabanına bir renk vereceksiniz yâda şeffaf kısımları çok dar bırakacaksınız. İkinci bir yol CSS ile buton tasarımıdır ki bu yol artık günümüzde daha sık kullanılır. Çünkü bir resmi web sitesinde göstermek hem siteyi yavaşlatır hem de dediğimiz gibi şeffaf alanlarda sıkıntı yaratır. Web tasarımcılar için CSS5 ve HTML5 dilleri son zamanlarda web siteleri için bulunmaz bir nimettir. Bundan dolayı web sitesi yaparken genel olarak tasarım resim içerikli değil de kod içerikli olması lazımdır. Yani resim PSD klasöründe çok güzel dururken web sitesine gelince aynı düzende durmayabilir.

Anlatmak istediğimiz konu resimlerle iş götürmeye çalışmayın kod yazmak her zaman bir web sitesinin içeriğini geliştiren hız veren yöntemlerden biridir. CSS HTML5 gibi dilleri kullanarak hiç resim çizmeden çok güzel tasarımlar çıkar. Diğer makalemde en ünlü web sitelerin tasarımda ki başarılarını ve sırları hakkında ufak ipuçları vereceğiz. Bilmelisiniz ki ne kadar çok tasarım incelerseniz sizde o kadar güzel tasarımlar çıkartırsınız. Ufkunuzu genişletmenin tek yolu diğer tasarımları da örnek almaktır. Diğer makalemde görüşmek üzere…

 

 

 

 Web Tasarım, Web Yazılım, Web Tasarım ve Yazılım, Yazılım Entegrasyonu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Web Sitenizi Ücretsiz Analiz Edelim

Seo Analiz