Seo Uygulamaları
Web tasarımı ile uğraştığınız siteniz için seo çalışması yapmak düşüncesinde iseniz pratik bazı çalışmaları yapmakla başlayabilirsiniz.
Öncelikle web sayfanızın kodlarını kontrol etmeli, hataları düzeltmeli ve meta taglarını baştan oluşturmalısınız. Meta taglar içerisinde bulunan anahtar kelimeleri iyi seçmeli ve çok fazla anahtar kelime ile doldurmamalısınız.
Siteniz için bir sitemap oluşturun. Web tasarım yaptığınız sitenin içeriği ve linklerinin düzenlenmiş hali olan bu sitemap arama motorlarının çok sevdikleri ve itibar ettikleri bir uygulamadır. Sitemap oluşturmak zorunuza gidiyor ise bunun da kolayı bulunmakta. İnternette sitemap creator şeklinde küçük bir arama yaparak bununla alakalı küçük programlara ulaşabilir ve sitemap oluşturmak için kullanabilirsiniz.
Robots.txt dosyası oluşturun. Bu dosya arama motorları web sitenizi ziyaret ettiklerinde kontrol edecekleri bir dosyadır ve bu dosya ile arama motorlarının ne sıklıkta sitenize gelmelerini istediğinizi ve hangi linkleri incelemelerini istediğinizi belirlemiş olursunuz.
Google’ın farklı servisleri ve web master araçları vardır. Buralara web tasarımı yaptığınız sitenizi üye yapmanız web sitenizin itibarını arttıracak ve arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilmeniz için basamak olacaktır. İhmal etmeyin ve ekleme işlemlerini mutlaka gerçekleştirin.
Farklı forumlara ya da bloglara üye olun ve buralara sitenizi ekleyin. Mümkünse hem sitenizdeki hizmetler ve anahtar kelimeler ile alakalı hem de farklı konularda makaleler oluşturun ve bu makaleleri farklı web sitelerinde yayınlayın. Bu makalelerden web sitenize link çıkışları yapın. Dikkat etmeniz gereken diğer bir husus ise page rank değeri yüksek web siteleri ile çalışın. Pagerank ı yüksek web sitelerine linkinizi ya da makalenizi ekletmeniz, düşük pagerank değerine sahip çok daha fazla yere eklemenizden çok daha yararlı ve faydalı olacaktır.
Link değişimlerini yaparken direkt kendi sitenize link vermekten kaçının. Unutmayın seo çalışması yaparken arama motorları tarafından engellenebilir ya da kara isteye alınabilirsiniz. Mümkün olduğunca bloglarınız arası çapraz linklemeler yapın ve belirleyeceğiniz birkaç bloğunuzdan direkt sitenize linkler verin. Sitenize link verirken anahtar kelimelerinizin yanına başka kelimeler eklemeye çalışın. Bu sayede Google kendisi kandırmaya çalıştığınız izlenimine kapılmaz. Ayrıca anahtar kelimeleriniz ile alakası olmayan sıradan ve her konudan makaleler de kullanın. Seo dikkat gerektiren bir husustur. Bu eklediğiniz makaleleri daha önce web siteniz altında bir bloğa eklemeyi unutmayın. Sonrasında diğer bir blogta eklediğiniz makalenin altına kaynak belirtin ve web sitenizin altında makalenizin asıl bulunduğu kaynak url sine link verin.
Sosyal medyadan sonuna kadar yararlanın. Web siteniz için sosyal medya hesapları oluşturun ve burada sürekli içerik ve konu paylaşımı yapın. Farklı videolar da paylaşabilirsiniz ve altında web sitenizin linkini bulundurabilirsiniz. Ne kadar farklı ve ilgi çekici içerik paylaşırsanız o kadar çok sayıda takipçi edinirsiniz. Bu da arama motorlarındaki sıralamanızı yukarı taşıyacaktır.
Web sitenizin içeriğini sürekli güncel tutun. Web siteniz altına yeni yeni bloglar oluşturun ve buralarda makaleler paylaşın. Ne kadar güncel bir web sitesine sahip olursanız, değeriniz ve kıymetiniz o kadar artacaktır. Seo sabır isteyen bir iştir ve sabırla sitenizin yukarılara çıkmasını bekleyin ve takip ettikçe sitenizin yavaş yavaş yükselişini izleyeceksiniz.
Birçok farklı çalışma ile seo yaparak üst sıralara çıkabilirsiniz fakat bir noktada çıkışınız yavaşlayacaktır. Bu noktada web sitenizin güncel ve sürekli güncellenen içeriği ve web siteniz altında oluşturduğunuz güncel bloglar devreye girecek. Sitenizin değerini ve kıymetini de bu iki unsur belirleyecek. Eğer güncel site ve bloglarınız var ise en tepeye yerleşmeniz zaman alsa da zor olmayacaktır. Seo uzmanlık ister. Sürekli çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Seo Uygulamaları, Seo ipuçları, Web Tasarım
Bir cevap yazın