2016 Yılında Arama Motorlarında Bizi Neler Bekliyor ?


2016 Yılında Arama Motorlarında Bizi Neler Bekliyor ?

2016 Yılında Arama Motorlarında Bizi Neler Bekliyor ?

Öncelikle en büyük arama motoru Google’yi ele alacak olursak 2016 yılında artık sadece ilk sırada çıkmak yeterli olmayacak. Her yerde birinci sırada olmak web site yöneticileri için elbette önemli ama sosyal ağlarda da bu başarıyı sağlamak gerekiyor. Artık hedef kitle sosyal ağlarla yatıp sosyal ağlarla kalkıyor. Bu nedenle dikkati biraz da bu yöne vermek ve bu mecralarda da başarılı olmakta yarar var. Facebook bu konuda en büyük yatırımı yapan sosyal ağ diyebiliriz. Artık sosyal platformlar da kullanıcılara en doğru yanıtı verebilmek adına kendi algoritmalarını geliştiriyor. Sadece Facebook da değil diğer sosyal ağlar da şu anda bu yönde ilerlemeler yapıyor.

Gelecekte de sosyal medyanın popülerliğini koruyacağı aşikar. Bu nedenle sosyal ağlarda görünürlüğünüzü arttırmanız en az Google’de ilk sırada olmanız kadar size yarar sağlayacaktır. Bu durumdan SEO performansınız da olumlu etkilenecektir. Teknik SEO unsurları hakkında bilgi sahibi olmayan yok diyebiliriz. SEO bilen de bilmeyen de bu konuda araştırmalar yapıyor ve bilgilere ulaşıyor. Artık SEO unsurlarının yapılandırılması da çok önemli. Yani web sitesi projesine başladığınız anda SEO çalışmanızı entegre bir şekilde yapmanızda yarar var. Eğer aklınızda önce bir siteyi açalım daha sonra SEO işini hallederiz diye bir düşünce varsa bunu unutun. Bu şekilde yayına başlamanız demek bir sıfır yenik başlamayı kabullenmeniz demek oluyor.
İçerik kalitesi ve kullanıcı deneyimlerinin daha fazla önem kazanması SEO unsurlarını arka planda bırakıyor gibi görünse de SEO bir web sitesinin olmazsa olmazlarından. 2016 yılında olmazsa olmazlar arasına bir de sosyal ağlar ekleniyor. Sosyal ağlarda dikkat edilmesi gerekenlere bakıldığında ise karşımıza öncelikle sosyal medyada içeriğin yansıması karşımıza çıkıyor. İçeriğin sosyal medyada ne düzeyde ve hangi hedef kitleye paylaşıldığına da dikkat etmek gerekiyor. Bu arada piyasadaki rakiplerinizi de sosyal medya üzerinden takip etmenizde yarar var. Onlar neler yapıyor, hangi stratejileri izliyor bunları bilmek size büyük yarar sağlayacaktır. İçerikleri analiz etmemeniz durumunda bir nevi boşa emek harcamış olacaksınız.

 

 

2016 seo yenilikleri, Seo bir web, Seo unsurları, Seo performansı, Algoritma, Sosyal ağlar seo, Seo Çalışması, İstanbul Seo, Seo Uzmanı, Seo Danışmanı, Teknik SEO unsurları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Web Sitenizi Ücretsiz Analiz Edelim

Seo Analiz